Telefon
WhatsApp
Yağdonduran Tüneli Trafiğe Açıldı, Çamlıbel Tüneli İçin Bekleyiş Sürüyor

Sivas'ın önemli ulaşım projelerinden Yağdonduran Tüneli'nin açılışıyla yeni bir dönem başladı. Çamlıbel Tüneli için ise beklenti ve umutlar devam ediyor.

Sivas'ın Ulaş ve Kangal ilçeleri arasında kritik bir geçiş noktası olan ve özellikle kış aylarında sürücüler için büyük zorluklar oluşturan Yağdonduran geçidindeki yeni tünel, bin 567 metre uzunluğuyla hizmete açıldı. Çift tüplü ve son teknolojiyle donatılmış bu tünel, önceden yaşanan ölümlü ve yaralanmalı kazaları önlemeyi amaçlıyor. Türkiye'de ilk kez uzaktan kontrollü yangın söndürme sistemi ve çok sayıda kamerayla donatılan tünel, toplamda 3 bin 200 metre uzunluktaki iki şeritli yol ile ulaşıma sunuldu.

Öte yandan, Sivas ve Tokat arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak olan Çamlıbel tüneliyle ilgili belirsizlik sürüyor. 2022'de yatırım programına alınacağı ve ihalesi yapılacağı belirtilen tünel için henüz net bir gelişme yok. AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ve Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Çamlıbel Tüneli'nin bölgedeki hızlı tren yatırımlarıyla birleşerek önemli bir ulaşım ağı oluşturacağını vurguladı.

Geçtiğimiz haftalarda Sivas Tokatlılar derneği ziyaretinde Çamlıbel tüneli ile ilgili neler söylenmişti?

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, yılbaşından önce YHT istasyonunun açılacağını ve Çamlıbel Tüneli ile ilgili çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Sivas'ta 15 bin Tokatlı olduğunu ve iki şehir arasında güzel bir uyum bulunduğunu belirtti.
AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu ise Çamlıbel Tüneli'nin önemine vurgu yaparak, tünelin hızlı tren yatırımıyla birlikte bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Bizim bu dönem en önemli projelerimizden bir tanesi 28. dönemde Çamlıbel tünelini açmak. Çamlıbel tüneli bizler içinde çok önemli. Neden diye soracak olursanız. Hızlı tren yatırımı var. YHT 100 katrilyona mal oldu. Yozgat ve Kırıkkale'yi Sivas hattı fiziken bağlıyor. Malatya'dan da bir raybusle yolcular buraya geliyor. Yıldızeli istasyonunu açıp Çamlıbel’i tünelini hızlandırdığımız da 20-25 dakikada Tokatlı hemşerilerimizin kullanımına açacağız. Bu dönem üzerinde duracağımız en önemli konu Çamlıbel tüneli olacak" diye konuşmuştu.

https://www.tokathaber.com.tr/yagdonduran-tuneli-trafige-acildi-camlibel-tuneli-icin-bekleyis-suruyor

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği