Telefon
WhatsApp
Tokat Tek Yürek

15 Temmuz 2016 gecesi hain terör örgütü FETÖ-PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini Türk milletinin alt edişinin 6. yıl dönümü olan ve Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılmaya başlanan günde Tokat yine ‘TEK YÜREK’ oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebeti ile Tokat’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Tokat Şehitliği ziyaret edildi. İl protokolü tarafından şehit kabirlerine gül bırakıldı. Ali Paşa Camii İmam-Hatibi Ahmet Kılıç’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı dua ile ziyaret sona erdi.

Cuma namazı öncesi Tokat Ali Paşa Camii’inde için Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı dua ile okunan hatimler tüm şehitlerimizin ruhlarına bağışlandı. Akşam namazını müteakiben ise yoğun bir katılım ile Cumhuriyet Meydanında “Tek Yürek” etkinliği düzenlendi. Atletizm ekibinin koşarak getirdiği sancak, Vali Numan Hatipoğlu’na teslim edildi.

Programda Ali Paşa Camii İmam Hatibi Ahmet Kılıç tarafından Kur’an-ı Kerim ve Takyeciler Camii İmam-Hatibi Halit Sert tarafından kaside okundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü müzik öğretmenlerinin ‘Tek Yürek’ müzik dinletisi ilgi gördü. Kürsüye ilk olarak gelen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Rabbimizin bu millete olan desteğiyle, büyüklerimizin, ağzı dualı insanların da inşallah dualarıyla bu milletin sırtı hiç yere gelmedi. Bundan sonra da gelmeyecektir” dedi.


AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ise “15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla darbe girişimine darbe yaparak ezanını, bayrağını, devletini koruyan aziz milletimizle 6 yıl önce olduğu gibi bugün de Türkiye Aşkına yine meydanlardayız.” dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Numan Hatipoğlu ise Türk halkının oyuna gelmediğini ifade ederek, “Türkiye 15 Temmuz'a nispetle çok daha güçlü bir ülke olarak uyanmıştır. Sebebi de iradesine kimsenin ipotek koyamayacağını, tekrar zincir ve emperyalizmin hedefi, uşağı haline gelmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çünkü ben kendi irademle seçtiğim liderin arkasında dururum demişti” ifade etti.

Program, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı duayı müteakiben Takyeciler Camii İmam Hatibi Halit Sert tarafından okunan sala ile sona erdi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği