Telefon
WhatsApp
Tokat’ta Tarım Arazileri Canlanıyor: 650 Bin Fide Dağıtıldı

Tokat'ta tarıma destek yatırımları devam ediyor. Vali Numan Hatipoğlu'nun da katıldığı törenle, "Tarım Arazilerinin Kullanılmasının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında 400 çiftçiye domates ve biber fidesi dağıtıldı.

 

Toplam 3 milyon 300 bin TL bütçeli proje ile 362 dekar domates ve 67 dekar biber ekimi yapılacak alanda tesis kurulması hedefleniyor. Projenin Tokat ve ülke ekonomisine katkısı ise 28 milyon 720 bin 327,41 TL olarak öngörülüyor.

 

 

Domates Üretiminde Artış Hedefleniyor

"Tokat; Domatesi ve Biberiyle Tanınıyor" projesi kapsamında domates üretiminin artırılması amacıyla, bakanlık tarafından 1 milyon 500 bin TL, İl Özel İdaresi tarafından ise 150 bin TL finanse edilmiştir. Projede %50 çiftçi katkısı ile toplam bütçe 3 milyon 300 bin TL'ye ulaşmıştır. Bu bütçe ile 430 dekar alanda yeniden üretim tesisi kurulması hedeflenmektedir.

 

 

Vali Hatipoğlu: "Tarımı Desteklemeye Devam Edecekler"

Vali Numan Hatipoğlu törende yaptığı konuşmada tarımı desteklemeye devam edeceklerini belirterek, ilimizde uygulanan ve uygulama sürecinde olan alt projelerin toplam ekonomik katkısının 270 milyon 960 bin 327,41 TL olduğunu ifade etti. Hatipoğlu, "Bu meşaleyi asıl merkez haline getirecek olan sizlerin girişimciliği. Bunlar çok daha iyi noktalara taşınacak. Bu fideler yetiştiğinde hem çiftçi ailelerimize hem de ekonomimize katkı sağlayacak. Tokat, yedi bereketli ovasıyla ülkemizde çok önemli bir konumda. Bu alanda da tarımın ve hayvancılığın daha ileri noktalara taşınması hedefimizdir. Hem İl Özel İdaremiz hem de tarım kuruluşlarımız şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azimle çalışmaya devam edecekler. İnşallah fidelerimizin harmanını ve hasadını da görürüz. Hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.Tokat’ta Tarım Arazileri Canlanıyor 650 Bin Fide Dağıtıldı (4)Programda çiftçilere fideler Vali Hatipoğlu ve protokol mensupları tarafından teslim edildi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği