Telefon
WhatsApp
Tokat’ta Engelli Gençler Askerlik Gururunu Yaşadı

Tokat'ta, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlar için bir dizi etkinlik düzenlendi.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüklerince düzenlenen etkinliklerle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ilimizde coşkuyla kutlandı. Bu özel hafta kapsamında düzenlenen temsili askerlik töreniyle birlikte, engelli gençlerimiz askerlik gururunu yaşadı.

 

Etkinlikler kapsamında 15 Mayıs'ta kına gecesi düzenlendi. Asker adayı engelliler ve ailelerinin katıldığı coşkulu gecede türküler eşliğinde kına yakıldı. Duygusal anların yaşandığı gecede engelliler ve aileleri büyük bir mutluluk yaşadı.

 

16 Mayıs'ta ise Cumhuriyet Meydanı'nda il protokolü, engelliler ve ailelerinin katılımıyla asker uğurlama töreni düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü İmam Hatip Lisesi mehteran takımının mini gösterisiyle başlayan törende, engelli asker adayları dualarla 48. Piyade Alay Komutanlığı'na uğurlandı.

 

Yemin Töreni ve Tezkereler

Piyade Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından yemin töreni gerçekleştirildi ve engelli askerlere tezkereleri verildi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği