Telefon
WhatsApp
Tokat'ta Ak Zambak zamanı

Tokat'ın simgelerinden biri olan Zambakgiller familyasından Ak Zambaklar çiçek açma mevsiminin gelmesiyle açmaya başladı. Niksar'ı Ak Zambak kokuları sarmaya başladı

 

Tokat'ın simgesi haline gelen aromatik bu bitki türü Tokat'ın caddelerinde aydınlatmaların bile sembolü olmuştu. Kokusu da tadı da çok seviliyor. İlaç ve kozmetik sanayinde de kullanılıyor. Reçeli ise kahvaltı sofralarına lezzet katıyor.

 

Anadolu'nun endemik bitki türlerinden biri olan AK Zambak çiçeğinin yetiştirilmesi, bununla ilgili ürünlerin üretilmesi ve tanıtımının sağlanması amacıyla “Ak Zambaklar” Projesi hayata geçirilmişti.

TOKAT'IN SİMGESİ OLMUŞTU

Proje kapsamında Gaziosmanpaşa Bulvarı başta olmak üzere Yeşilırmak, Karşıyaka, Altıyüzevler Mahalleleri ile Orhangazi Caddesi'ndeki tüm ışıklandırmalar Ak Zambakları simgeleyen aydınlatma sistemleri ile yenilenmiş, ayrıca Tokat'ın simgesi haline gelen Ak Zambak Çiçeği'nin kolonyası, sabunu reçeli ve lokum üretimleri yapılarak, Tokat'a gelen misafirlere ikram edilmeye başlanmıştı.

ÇİÇEK AÇMA MEVSİMİ GELDİ

Çiçek açma mevsimi olan Mayıs-Haziran dönemi olması nedeniyle Tokat'ta Ak zambaklar açmaya başladı. Niksar'da ak zambakların açmasıyla hem görsel bir şölen oluştu hem etrafı ak zambak kokuları sarmaya başladı.  Bir vatandaş Niksar'da açan ak zambakları fotoğrafladı.

ZAMBAKGİLLER FAMİLYASINDAN

Ak zambak (Lilium candidum), zambakgiller (Liliaceae) familyasından soğanlı çok yıllık uzun boylu ve gösterişli bir otsu bitki türü. Boyu yaklaşık 1 m olan bitkinin çiçek açma dönemi Mayıs-Haziran aylarıdır. Yaşam alanı çalılıklar, taşlık ve kurak alanlar olan ak zambağın çiçekleri 8–12 cm büyüklükte; beyaz ya da krem renktedir. 3-6 çiçek salkım şeklinde bir aradadır, hoş kokuludur.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği