Telefon
WhatsApp
Toka

Dünya Çevre Günü, 1972 yılından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık oluşturulması amacıyla kutlanıyor.  
Bu yıl ise, 1-7 Haziran haftası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla “Türkiye Çevre Haftası” olarak ilan edildi.

 

  Türkiye Çevre Haftası ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle AK Parti Tokat İl Başkanlığı bir basın açıklaması yaptı. Parti binasında gerçekleşen açıklamayı İl Başkanı Cüneyt Aldemir yaptı.


AK Parti belediyeciliği ile tanışan şehirlerimizde; çöp, çamur, çukur, bataklığa dönmüş su kaynakları, hava kirliliğinden nefes alınamayan şehir manzaraları artık tarihe karışmıştır. Şehirlerimiz artık Sıfır Atık’ı, Sıfır Atık Mavi’yi, Geleceğe Nefes’i, Millet Bahçeleri’ni, mavi bayraklı plajları, yenilenebilir ve temiz enerjiyi konuşmakta; bu kulvarlarda adeta birbirleriyle yarışmaktadır” dedi.


AK Parti’li Aldemir, iklim değişikliğiyle mücadelede tüm dünyanın olmazsa olmaz olarak gördüğü yenilenebilir enerjide yüzde 54 kurulu güç seviyesiyle Avrupa’da 5. sıraya yükseldiğimizi,  20 yılda 2 milyon hektarın üzerinde bir artışla en çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa’da 1. dünyada 4. sıraya yerleştiğimizi, Orman varlığının yanı sıra kentsel yeşil alan varlığımızı arttırmak adına, 81 ilde 81 milyon metrekare Millet Bahçesi hedefi ile şehirlerin en merkezi noktalarında 127 adet Millet Bahçesi’ni vatandaşların hizmetine sunduklarını, korunan alanları yüzde 9,6’dan yüzde 11,9’a çıkardıklarını anlattı.  Ayrıca ülkemizde 104 kilometresi Millet Bahçeleri içerisinde olmak üzere toplamda 207 kilometre bisiklet yolunun ve 187 kilometre yeşil yürüyüş yolunun yapımını tamamladıklarını bildirdi.


Emine Erdoğan himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ve uluslararası çapta ödüllere layık görülen Sıfır Atık Projesi’ni tüm yurtta yaygınlaştırdıklarını da anlatan Aldemir, kesintisiz ulaşımı sağlamak, mesafeleri kısaltırken karbon salımını da azaltmak amacıyla kara, hava, demiryolu ve denizyolu altyapımızı güçlendirirken, sıfır emisyonlu aracımız, Türkiye’nin Otomobili TOGG’u da milletimize kazandırdıklarını söyledi.

Çevrecilik alanında Tokat’taki çalışmalardan bahseden AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi kapsamında Tokat 136 hektar Gümenek Millet Bahçesi yapımına başlanmış olup en kısa sürede Tokatlıların hizmetine sunulacaktır. Tokat Merkezde yapılacak olan DSİ şehir parkı açılışı ile yeşil alan varlığımızı artıracağız. Kaz Gölü-Zinav Gölü-Kurt Gölü ve Ballıca Mağarası tesislerimiz bittiği zaman Tokat’taki yeşil alan ve mesire alanları daha da artmış olacak. İki ilçemizde atık su arıtma tesisi yapılmış olup diğer ilçelerimizde de çalışmalarımız devam etmektedir. Merkez de ve ilçelerimizde bisiklet yolları kazandırmak için Belediyelerimiz ve Çevre şehircilik il Müdürlüğümüz çalışmalarına devam etmekte olup yeşil alan varlığımızı artırmak için Valiliğimiz ve Orman Genel Müdürlüğümüzle çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam etmekteyiz. Tokat ilinin ormanlık alanı 4 milyon 800 bin dekar olup yüz ölçümünün yüzde 48’ i ormandır. Yaklaşık 1 milyon 300 bin dekar alana 52 milyon fidan dikildi. Şehirlerimizin yenilenebilir enerji kuruluş güç kapasitesini Rüzgar Enerjisi, Güneş Enerjisi ve HES’ ler ile beraber artırma yoluna gittik. Tokat Belediyemizin Çamurdan Elektrik Üretim Tesisi ile yılda 44 milyon kilovat saat elektrik üretimi gerçekleştirmiş olup çevreye ve şehre katkıları kaçınılmaz hizmetler olarak görülmektedir.”

 

Aldemir, “Bizim için çevreci olmak; ülkemizi Yeşil Kalkınma Devrimi ile birlikte 2053 yılında Net Sıfır Emisyon hedefine ulaştırmak için çalışmaktır” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği