Telefon
WhatsApp
Şeftaliyi Çiftçiden 2 Liradan Alıyorlar

Tokat’ta yetiştirdikleri şeftalileri değerinde satamadıklarını söyleyen çiftçiler, Kömeç Köyü’nde bir araya gelerek eylem yaptı

 

Tokat’ta Kömeç, Emirseyit, Akyamaç ve Kemalpaşa Köylerinde yaşayan şeftali üreticileri ürettikleri ürünleri değerinde satamadıklarını dile getirerek diğer illeri de kendilerine destek olmaya davet etti. Kurban Bayramının bitmesinin hemen ardından, Tokatlı Çifçiler bu yıl meyve suyu üreticisi fabrikalarının şeftalinin kilosunu 2 liradan aldıklarını ve şeftaliye zam yapmadıklarını belirterek boykot kararı almıştı. Geçen sene alım fiyatının 3 liradan kapandığını dile getiren çiftçiler, ürettikleri meyvelerini ağaçların dibine dökmüştü. Tokat’ın en büyük şeftali üreticilerinden birisi olan Emin Yılar, hem ticaretle hem de tarımla uğraşan birisi olduğunu dile getirerek, son yaşanan süreçte girdi maliyetlerinde ciddi bir yükselişin olduğuna vurgu yaptı.

 

Yılar: “Girdi maliyetleri artsa da, sattığımız ürünlere bunun yansıması bizim beklediğimiz ölçüde gerçekleşmedi. Geçen sene meyve suyu fabrikalarının sezonu kapattığı taban fiyat 3 lira iken, bu sene 2 liradan taban fiyatı oluşturdular. Bu da otomatik olarak, sofralık gidecek malı ya da ihracata gidecek malın da piyasasını olumsuz yönde ekiliyor. Bununla alakalı amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Fabrikaların bize, bizimde fabrikalara ihtiyacımız var. İki tarafında birbirini desteklemesi lazım. Böyle bir ortamda sanayi adamlarımızı, güçlü fabrikalarımızın çiftçiye bu fiyatı layık görmelerini biz gerçekten abesle karşılıyoruz.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği