Telefon
WhatsApp
Öğrenciler Sınavda, Veliler Dışarıda Heyecan Yaşadı

Tokat'ta YKS'nin ilk oturumu başladı. Öğrenciler sınavdayken veliler dışarıda heyecanla bekledi ve çocukları için dua etti.

 

Tokat'ta Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün başladı. Öğrenciler sınavda ter dökerken, veliler dışarıda büyük bir heyecanla çocuklarını bekledi.

 

Sabah Erken Saatlerde Başladı

 

Sınav sabah 8.30’da okulların önünde toplanan adaylar ve ailelerin kapıların açılmasını beklemesiyle başladı. Kimlik kontrollerinin ardından adaylar okullara alındı. Saat 10.15’te başlayan Temel Yeterlilik Testi’nde adaylara 120 soru için 165 dakika süre tanındı.

Veliler Dışarıda Dua Etti

 

Çocukları sınavda olan veliler, okul ve üniversite bahçelerinde heyecanla bekleyişini sürdürdü. Bekleyiş sırasında bazı veliler, çocuklarının başarılı olması için Kuran-ı Kerim okudu ve dua etti. Velilerin bu manevi desteği, sınava giren öğrencilerin moralini yüksek tutmak için önemli bir rol oynadı.

 

YKS Maratonu Devam Ediyor

 

YKS maratonunun ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise yarın saat 10.15’te başlayacak. Adaylara bu oturumda 160 soru için 180 dakika süre tanınacak. Üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise yine yarın saat 15.45’te başlayacak ve adaylara 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği