Telefon
WhatsApp
Huzur Şehri Tokat

Türkiye, Portekiz ve Romanya işbirliği ile yapılan Huzur Şehri Tokat "Tranquil City" projesinin lansmanı Tokat Dedeman Otel'de yapıldı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin de paydaşı olduğu “Huzur Şehri Tokat” projesinin lansmanı gerçekleştirildi. Programa Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, İl Emniyet Armağan Adnan Erdoğan, Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sabri Küyük, Tokat TSO Başkanı Fatih Gökdere yanı sıra STK Başkanları, Kaymakamlar, İlçe Emniyet Amirleri ile İlçe Jandarma Komutanları ve Kurum müdürleri katıldı.

 

İHTİYAÇ ANALİZİ YAPILACAK

Tokat Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Şahabettin Akca proje sunumunu yaptı.

Akca sunumunda “Huzur Şehri Tokat "Tranquil City" projesinde ihtiyaç analizi, anket, çalıştaylar düzenlenerek Tokat’ın sorunlarının tespit edilecek.  Belirlenen hususlar üzerinde eğitim faaliyetleri, tiyatro oyunları, saha etkinlikleri yapılacak, eğitim programları düzenlenecek. Adabı muaşeret, çevre temizliği, değerler eğitimi, ekonomik okur yazarlık, sosyal medya ve ttelevizyon okur yazarlığı ve benzeri tiyatro oyunları İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, tüm okullarda öğretmenlerin gözetiminde,  bizzat veliler ve öğrenciler oynayarak belirtilen kazanımları öğrencilerin içselleştirmesini sağlayacağız’ dedi.

 

“HUZURLU ŞEHİR İÇİN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Yaklaşık 2 yıl sürecek olan huzur şehir tokat programımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Tam da Tokat'ın hak ettiği bir proje, zira bir şehir olarak huzurlu sükunun şehriyiz, yine mütevaziliğin, yardımlaşmanın, dayanışmanın da doruğa çıktığı da illerden bir tanesiyiz. Yine en büyüklerimiz Tokatla ilgili gariplerle dosttur, kin tutmaz, kin bilmez insanlardır diye ve burası darın nasırdır Dârın Nusret'tir, yardım edenlerin diyarıdır, yardım edenlerin şehridir. Bugün baktığımızda başta balkanlardan, Kafkasya’dan ya da ülkemizin değişik şehirlerinden Kars’tan, Erzurum’dan, Gümüşhane’den birçok yerden Tokat'ımıza yıllar önce gelmiş kavgasız, gürültüsüz burada yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir. Tokat böylesine iklimin olduğu bir yerdir. Mesele hüner marifet şehirlerde eserler yapmak, projeler yapmaktır ama bir taraftan da beraber yaşadığınız insanların da kalbini hoş tutmaktır diye bizlere şehirde yaşayan insanlara hizmetkarlara güzel bir söz söylemiştir. Bundan yüzyıllar önce gerçekten de böyledir. Biz Tokat olarak da buradaki bütün hizmet eden hizmetkarlar olarak da hep bunu gaye ediliyoruz. İnsanımızın gönlünü hoş tutmaya, onları incitmemeye, onların dertleri dertlenmeye, dertleşmeye daha güzel bir şehirde yaşamak için onlarla bir ve beraber olmaya her daim gayret ediyoruz. Şehirle insan birbirinin hem aynasıdır hem de birbirinin tıpkısıdır. Şehre bakarız, insanımızı insanlara baktığımızda da şehri görürsünüz. Onun için biz de gururla ifade ediyoruz. Tokat'ımızın güzel insanlarından zaten bu güzel haller var. Bizde şimdi bunlara küçük dokunuşlar yapacağız. Bu dokunuşlarla belki keşfedilmeyi bekleyen bu duygular daha ortaya çıkacak veya devam eden bu güzelliklerin belki ufak bir destekle bir omuz vermeyle daha da biz genele yaymış olacağız. Yine belki güncel sorunlardan kaynaklı yaşamdan aksaklıklar vardır. Bu aksaklıkları da gidermek suretiyle şehrimizin bütün katmanlarıyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, engellisiyle, esnafıyla, çalışanıyla hep beraberce bu huzurlu şekilde huzurumuzu daha da yükseltmenin inanıyorum ki gayreti içerisinde olacağız.” diye konuştu.

 

 TOKAT ANADOLU'DA TÜRKLERİN KURDUĞU EN ESKİ ŞEHİRLERDEN BİRİSİ”

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Şehirlerin bir kültür geçmişi var. Ulusal ajans başkanımız da ifade etti. Aslında bizim medeniyetimizin köklerinde geçmişten süzülüp gelmiş olan belli hasretler var. Biz aslında kaybettiğimiz bir şeyi yeniden arıyoruz yerinde bulmaya çalışıyoruz. Bunun en önemli özelliklerinden birisi de komşuluğa riayet eden başkalarının haklarına saygı gösteren bir toplum inşa etmek. Uzun yıllar idarecilik yaptığımız bölgelerde pek çok kez karşılaştığımız hususlar var. Tokat Anadolu'da Türklerin kurduğu en eski şehirlerden birisi. Diğer şehirlerin pek çoğu geçmişteki medeniyetlerin üzerine kurulmuş ama Tokat’ı bizzat biz inşa etmişiz. Dolayısıyla da geçmişinde pek çok an okuduğumuzda çok güzel örneklerin yaşandığı bir coğrafyadayız. Biz, şehirlerin aynı zamanda insanlara ruh ve hayatiyet verdiğine inanıyoruz. Dolayısıyla da bu anlayışın ortaya konulması gerekiyor. Ufacık bir nezaket sizi bir bambaşka noktaya götürebiliyor." şeklinde konuştu.

 

 “TOKAT'IN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇOK YÖNLÜ PROJE”

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, “Huzur Şehri Tokat” projesinin birkaç ülkenin katılımıyla gerçekleşen bir iş birliği örneği değil, aynı zamanda Tokat'ın yaşam kalitesini artırmak için çok yönlü ve kapsamlı bir çabanın ifadesi olduğunu belirtti. Rektör Yılmaz, Türkiye, Portekiz ve Romanya'nın ortaklığında yürütülen bu proje ile eğitimden kültüre, şehir planlamasından trafik sorunlarına kadar geniş bir yelpazede şehir yaşamının iyileştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Huzur Şehri Tokat Projesi (5) MinProtokol konuşmaları sonrasında “Huzur Şehri Tokat” projesinin protokolü imzalandı. Proje ile Tokat’ta yaşayan vatandaşlar için daha huzurlu ve güvenli bir ortam için çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda, sağlıktan eğitime, altyapıdan çevre düzenlemesine kadar pek çok alanda iyileştirmeler gerçekleştirilecek.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği