Telefon
WhatsApp
Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes Sloganı ile Orman Haftası Etkinlikleri Fidan Dikimi ile Devam Ediyor

21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında, Doğa ve ağaç sevgisini aşılamak için Tokat Orman İşletme Müdürlüğünce Bedestenlioğlu Mahallesinde yaklaşık 1000 fidan toprakla buluşturuldu.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası günü nedeniyle vatandaşlara Tokat Orman İşletme Müdürlüğünce,  Badem, Sedir, Karaçam, Mavi Selvi, Karaselvi, Ihlamur, Dut, Akçaağaç olmak üzere yaklaşık 4000 ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

 

Tokat Orman İşletme Müdürü Erhan Çotur yaptığı açıklamada ‘ Tokat’ımızın yüzölçümün %48’ ormanla kaplı. Yeşil bir şehre sahibiz. Son 20 yılda müdürlüğümüzce Tokat’ta yaklaşık 50 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes olmak için bu günde çalışıyoruz’ dedi.

 

 

Vali Numan Hatipoğlu, 21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldı.

 

Orman Teşkilatının çok köklü geçmişiyle birlikte yurdumuz için çok önemli hizmetler yaptığını ifade eden Vali Hatipoğlu , "Son 20 yılda Cumhuriyet tarihindeki en fazla ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Bu gerçekten göğüs kabartıcı. Orman teşkilatımız güzel çalışmalar yapıyor. Dikilecek fidanların yeşermesi ve geleceğimizi çok daha güzelleştirmesini diliyorum." dedi.

 

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği