Telefon
WhatsApp
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat'a yapılan yatırımları açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat mitinginde yaptığı konuşmada, şehrin tarihinden bugüne kadar Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti. Tokat'a yapılan yatırımlar ve 31 Mart seçimlerine dair önemli mesajlar verdi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tokat'ta düzenlediği büyük mitingde konuştu. Erdoğan, Tokat'ın tarihi ve kültürel mirasına vurgu yaparak, şehrin Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma yolculuğunda her zaman yanlarında olduğunu belirtti.

 

 

 Erdoğan, "Ulu erenlerin rüyası sende, birliğin, dirliğin mayası sende. Hakkın hakikatin sevdası sende. Ezelden gönlümün burcusun Tokat. Göz nurum başımın tacısın Tokat. Gözümün nuru, başımın tacı Tokat'ta bugün bir kez daha sizlerle beraber olmaktan, hasret gidermekten memnuniyet duyuyorum. Şu muhteşem katılım, ihtişam Tokat'ın 31 Mart'ta nerede olacağını açıkça ortaya koyuyor. Burası kudretten bağlar ve bahçeler, güller ve gönüller şehridir. Bir yanını Karadeniz'e bir yanını İç Anadolu'ya bir yanını Doğu Anadolu'ya veren bu şehir Malazgirt'ten hemen sonra mümin gönüllere sığınak olmuştur. Selçuklu ve Osmanlı'dan beri ülkenin ve milletin girdiği tüm mücadelelerde en ön saflarda yer almış bu toprakların vatan olmasına çok büyük katkılar sağlamıştır" dedi

 

"Tokat demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzun her safhasında yanımızda oldu"

 

Tokat her zaman bir başka olduğunu ifade eden Erdoğan, "Tokatlı Gaziosmanpaşa'nın şanlı Plevne müdafaası dilden dile anlatılan bir destana dönüşmüştür. Çanakkale'ye gencecik fidanlarını göndererek mevzu vatansa gerisi teferruattır diyerek vücudunu düşmana siper etmiştir. İstiklal Harbi'nde dönemin en büyük terör örgütlerinden biri olan Pontus çetelerine Tokat göz açtırmamıştır. Yetiştirdiği alimlerle, arifleriyle, gönül sultanlarıyla dünyaya ışık saçmıştır. Evliya Çelebi Tokat'ı nasıl anlatıyor biliyor musunuz? Tokat gariplerle dosttur kin tutmaz, hile bilmez, derya dil halim selim insanların şehri olarak Tokat'ı tasvir etmiştir. Hacı Bektaş Veli hazretleri bu şehri alimler konağı, fazıllar yurdu, şairler yatağı ifadeleriyle anlatıyor. İşte böylesine büyük bir maddi ve manevi mirasın sahibi Tokat bizim demokrasi ve kalkınma yolculuğumuzun her safhasında yanımızda oldu. Bu vesileyle 14-28 mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 65, cumhurbaşkanlığında yüzde 66'yı aşan oranlarda destek eren Tokat'a şükranlarımı sunuyorum. Bugün katılım 45 bin maşallah" diye konuştu.

 

 

"Yapacağınız tercihle tüm Türkiye'ye ve tüm dünyaya da önemli bir mesaj vereceksiniz"

 

Erdoğan, "Tokatlı kardeşlerim bir kez daha vesayet heveslilerine, darbe destekçilerine, terör şakşakçılarına derslerini vermiştir. Emperyalistlerin milletimizin birliği, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin bekası üzerinde kurdukları hain emelleri hep birlikte hüsrana uğrattık. İnşallah 31 Mart'ta Tokat milli irade bayrağını bir kez daha en yükseğe dikerek kendine yakışanı yapacaktır. Ben size inanıyorum. Unutmayınız 31 Mart'ta Tokat'ta çıkacak sonuçla sadece Tokat'ın yerel yöneticilerini seçmekle kalmayacaksınız aynı zamanda sandıkta yapacağınız tercihle tüm Türkiye'ye ve tüm dünyaya da önemli bir mesaj vereceksiniz. Geçen yılki seçim sürecinde gördünüz. Ama ben sizden bir şey daha isteyeceğim. İstanbul'da Tokat nüfusu yüksek. Öyleyse İstanbul'daki tüm hemşehrilerimizi sizden aramanızı rica ediyorum. Telefonlarla İstanbul'u da arayacaksınız zira İstanbul'da Murat Kurum kardeşimiz ağırlığını koyarak onu da seçtirerek CHP zulmünden İstanbul'u kurtaracağız. Aynı şekilde Ankara'daki Tokatlıları da aramanızı istiyorum. Orada da Turgut kardeşimizi kazandıracağız" şeklinde konuştu.

 

"Son 21 yılda Tokat'a 93 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık"

 

Tokat'a yapılan yaıtımları dile getiren Erdoğan, "Bizim en önemli referansımız bugüne kadar ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerdir. Son 21 yılda Tokat'a da 93 milyar lirayı aşkın yatırım yaptık. Eğitimde, 2 bin 601 adet yeni derslik inşa ettik. Üniversitemizi büyüttük. Gençlik ve sporda 9 bin 85 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 74 adet spor tesisi inşa ettik. Merkezde 2 bin 500 kişilik bir spor salonunun yapımına devam ediyoruz. Tokatlı ihtiyaç sahiplerine 6 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta, şehrimize 500 yataklı Tokat Devlet Hastanesi ile beraber toplam bin 493 yataklı 19 hastanenin de aralarında olduğu 49 adet sağlık tesisi kazandırdık. Bunlara ilave olarak 750 yataklı Tokat Merkez Devlet Hastanesi'ni yatırım programına aldık. Tokat'ta 5 bin 367 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Tokat'taki 7 millet bahçesi projemizden 2'sini bitirdik, 3'ünün yapımı ve 2'sinin proje çalışmaları sürüyor. Kanal Tokat projesi ile Yeşilırmak'ın su seviyesini yükselterek kayıkla gezilebilir duruma getirdik. Ulaştırmada, 16 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 304 kilometreye çıkardık. Tokat Havalimanı'mızın açılışını yine bir 25 Mart günü 2022 yılında hatırlayın yaptık. Şimdi de havalimanımızı kargo terminal binasına kavuşturuyoruz. Tokat'a 10 baraj, 1 gölet inşa ettik. 12 sulama tesisi, 173 taşkın koruma tesisi yaptık" ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan, "Açıldığında 44 bin dekar araziyi sulayacak Turhal Barajı'nın yapımında yüzde 93 seviyelerine geldik. Hizmete verdiğimiz sulama tesisleriyle 147 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesisleriyle 170 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Tokatlı çiftçilerimize yaklaşık 26 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. İstihdamı desteklemek için Tokatlı işverenlerimize 2,5 milyar lirayı aşan pirim desteği verdik" sözlerine yer verdi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği