Telefon
WhatsApp
ÇKS engeline takılan emekliler için çifte ikramiye mi geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamayan emekli çiftçiler için ilgili bakanlıklarla yeniden görüşecek.

Çalışmayan emeklilere bir seferliğe mahsus verilen 5 bin liralık ikramiye uygulamasında, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçilerin kapsam dışında bırakılması büyük tepki çekti. Bu durumu protesto eden emekli çiftçiler, yoğun bir telefon trafiğiyle AK Partili milletvekillerine seslerini duyurmaya çalıştı.

Yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi, yıllar önce kayıt yaptırdıkları ÇKS sistemine rağmen, ikramiye programından yararlanamamaları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler. Birçok emekli çiftçi, uzun yıllardır çalışmamalarına rağmen hala ÇKS sistemine kayıtlı olduklarını dahi bilmediklerini dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak AK Parti grubu ve parti yönetimi, vatandaşların bu taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu talepleri dikkate alarak, ilgili bakanlarla bir araya gelerek sorunun çözümü için görüşmeler yapacağını belirtti. Emekli çiftçilerin mağduriyetini gidermek amacıyla yapılacak düzenleme, ülke genelindeki çiftçi kesiminin beklentilerini karşılamaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca, Erdoğan'ın Karadeniz gezisi sırasında çay üreticilerinin ikramiye programından yararlanamama sorununa da duyarsız kalmayarak, bu konuda da bir çözüm bulma sözü verdiği biliniyor. Üreticiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu taleplere duyduğu hassasiyetle, çözüm odaklı adımların atılmasını bekliyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği