Telefon
WhatsApp
“ÇEKME ABİ, ANNEM KIZAR”

Tokat’ta sıcak havalardan bunalan çocuklar, serinliği tehlikeli süs havuzlarında arıyor

 
Temmuz sonu itibariyle mevsim normallerine dönen hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor. İl merkezinde hava sıcaklıkları son bir haftada 30 ila 33 derece arasında değişirken, Turhal 34 derece ile en yüksek sıcaklığın görüldüğü ilçe oldu.
 
Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte çocuklar serinlemek için bu yıl da tehlikeli sularda yüzmeye başladı. Tokat Yeni Meydan’da bulunan köy minibüslerinin kalktığı otoparkın üzerindeki süs havuzu, bölgedeki çocukların serinlemek için kullandığı yerlerden birisi. Işıklandırma ve fıskiye sisteminin elektrikle çalıştığı süs havuzu, çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Çevre esnafı çocukları bizzat uyardıklarını ama söz dinlemediklerini söylerken, bazı vatandaşlar ise belediye ekiplerinin gelmesiyle çocukların kaçtığını, gitmesiyle de geri döndüğünü söyledi.

 


Süs havuzunda yüzen çocuklar ise bu tehlikeli serinleme şekillerinden ailelerinin bile haberinin olmadığını söyledi. Çocuklardan bir tanesi, kendisini fotoğraflayan muhabirimize, “Çekme abi, annem duyarsa çok kızar” ifadelerini kullandı. Bir başka çocuk ise “temizlikçi amcalar ile zabıta abiler gelince kaçıyoruz. Onlar gidince de geri geliyoruz” diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği