Telefon
WhatsApp
BÖLGEYE 29,6 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

Uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermeyi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif katılımlarını sağlamayı, istihdam edilebilirliği artırmayı, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemeyi ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçlayan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden toplam 9 proje destek almaya hak kazandı.

BÖLGEYE 29,6 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Amasya’dan “Unutulmaya Yüz Tutmuş Kenevir Yetiştiriciliğinin ve Sanayisinin Canlandırılması”, “Altın Bamya Kurutma İşleme ve Paketleme Tesisi”, “Kariyer Yolculuğundaki Gençlere Nitelikli Eğitim Desteği” olarak 3 projenin; Çorum’dan “Serada Üreten Genç Eller Projesi “, “Çorum Mesleki İnovasyon Merkezi (ÇOMİM) ve Öğütme Teknolojileri Eğitim Merkezi” olarak 2 projenin; Samsun’dan “Tarladan Sofraya Fasulyem”, “Canik Keşif Kampüsü” olarak 2 projenin ve Tokat’tan “Başçiftlik İlçesi Süt İşleme Tesisi”, “Zile’nin Genç İstihdam Adımları” olarak 2 projenin desteklenmesi onaylandı. Projeler için gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından sözleşmeler imzalanarak proje uygulama dönemi başlayacak. 22,9 Milyon TL hibe desteği sağlanacak projelerin uygulanmasıyla, Bölgede toplamda 29,6 Milyon TL büyüklüğünde yatırım yapılmış olacak.

 

KARİYER YOLCULUĞUNDAKİ GENÇLERE NİTELİKLİ EĞİTİM DESTEĞİ PROJESİ

Proje ile kalıp tasarımı ve kaynak teknolojileri konusunda toplam 50 gencin eğitilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan CNC dik işleme merkezi vb. makine ve ekipmanların temin edilmesi hedefleniyor.

 

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ KENEVİR YETİŞTİRİCİLİĞİNİN VE SANAYİSİNİN CANLANDIRILMASI PROJESİ

Gümüşhacıköy ilçesinde atıl vaziyette bulunan kenevir işleme tesisinin tekrar ayağa kaldırılarak, bölgede unutulmaya yüz tutan kenevir üretiminin canlandırılması hedefleniyor.  Temmuz 2022 5 bülten

 

ALTIN BAMYA KURUTMA İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ PROJESİ

Proje kapsamında kurulacak Bamya Kurutma ve Paketleme Tesisi’nde coğrafi işaret tescilli Amasya Çiçek Bamyası işlenerek, iç ve dış piyasada pazarlanması amaçlanıyor.

 

ÇORUM MESLEKİ İNOVASYON MERKEZİ (ÇOMİM) PROJESİ

Çorum Şehit Öğretmen Fatih Tekin Mesleki Eğitim Merkezinin mesleki eğitim altyapısının güçlendirilerek; CNC makine operatörlüğü, torna, freze, kaynak operatörlüğü alanlarında nitelikli işçi yetiştirilmesi amaçlanıyor. Proje süresi içerisinde 20’si kadın olmak üzere 100 kişiye teorik ve iş başı eğitim verilerek, istihdamları sağlanacak.

 

SERADA ÜRETEN GENÇ ELLER PROJESİ

10.000 metre kare kapalı alana sahip sera kurularak burada, daha önce seracılık kursunu almış 42 kadının 20’sini istihdam ederek üretime başlanması ve kooperatifleşme yolu ile serada yapılan üretimin pazarlanması hedefleniyor.

 

BAŞÇİFTLİK İLÇESİ SÜT İŞLEME TESİSİ PROJESİ

Başçiftlik Belediyesi tarafından süt işleme tesisi kurularak, yüksek rakımlı ilçede yetiştirilen sağlıklı hayvanlardan elde edilen sütlerden, çiftlikten tabağa güvenilir, kaliteli ve hijyenik olarak üretilen süt ve süt ürünlerinin elde edilmesi amaçlanıyor.

 

ZİLE’NIN İSTİHDAM ADIMLARI PROJESİ

Proje ile Zile Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde üretim yapan ayakkabıcılık atölyesinin; alt yapı ve donanım olarak istenilen seviyeye getirilerek, dezavantajlı guruplar eğitilerek istihdama kazandırılacak ustalar ile 6 çeşit ve yıllık ortalama 5000 çift olan ayakkabı üretiminin 20 çeşit ve yıllık ortalama 50.000 çifte çıkarılması hedefleniyor.

 

TARLADAN SOFRAYA FASULYEM PROJESİ

Asarcık’ta üretilen kuru fasulyenin üretim verimliliğinin artırılması amacıyla makine ekipman alınması ve ürünlerin satışının kolaylaştırılması amacıyla paketleme makinesi alınması hedefleniyor.

 

CANİK KEŞİF KAMPÜSÜ PROJESİ

Canik ilçesinde yapımı devam eden Bilim Merkezi’ne kurulacak olan farklı alanlarda birçok atölye ile 1500 gence eğitim verilmesi, böylelikle bilişim, yazılım ve çizim sektöründe kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması ve kadınların işgücü piyasasına katılımının sağlanması hedefleniyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği