Telefon
WhatsApp

Memur-Sen Tokat İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Suat Mantar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ek gösterge sistemini değerlendirdi.

 

Başkan Mantar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 3600 ek gösterge gündemiyle bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Mantar, tüm kamu görevlilerini kapsayacağı belirtilen 600 puanlık ek gösterge artışının, Memur-Sen’in Toplu Sözleşmedeki ısrarları sonucunda sağlandığını hatırlatarak “Genelde yetkili konfederasyonumuz ve hizmet kollarının tamamında yetkili olan sendikalarımızın teknik heyetleri ile kamu idaresi arasında gerçekleştirilen iki bakanlık ve 12 mutfak çalışması süresince tekliflerimize ilişkin detayları paylaştık, katkı ve katılımımızla ek gösterge çalışmasının paydaşı ve tarafı olarak süreci etkin bir şekilde yürütmeye ve en erken şekilde tamamlamaya özen gösterdik” diye konuştu.

 

Memur-Sen’in ek gösterge ile ilgili çalışmalarda tüm beklentileri ve hassas noktaları aktardığını ifade eden Başkan Mantar, “Kamuoyunda haklı beklenti oluşturan ek gösterge çalışmasının toplumsal maliyet üretmemesi, iş barışının bozulmaması, adil ve hakkaniyetli bir şekilde sonuçlanması için mesai mefhumu gözetmeksizin kamu işvereni ve siyasi irade ile yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirerek sürecin her adımında takipçisi olduk ve kamuoyunda oluşabilecek bilgi kirliliğinin de önüne geçtik” dedi.

 

Mevcut düzenlemenin Memur-Sen’in kazanımı olduğunu hatırlatan Mantar, “Hatırlanacağı üzere, Memur-Sen olarak, 3. Dönem Toplu Sözleşmede tazminat yansıtma oranlarını 15 puan yükselterek emekli aylığı ve emekli ikramiyelerinde azımsanmayacak oranda artış sağlayarak önemli bir kazanımı kamu görevlilerimiz adına hayata geçirmiştik. Şüphesiz, yakın zamanda düzenlemeye dönüşecek ek göstergelere ilişkin bu çalışmanın da hem paydaşı olan hem toplu sözleşme kazanımı haline dönüştüren hem de 4 unvanın dışında kapsamının genişletilmesini sağlayan yine Memur-Sen’dir” şeklinde konuştu.

 

Cumhurbaşkanı tarafından 2018 yılında 4 unvana yönelik 3600 ek gösterge çalışmasının yapılacağı sözünün, Memur-Sen’in çabası ve iradesi ile 5 Milyon 300 bin kamu görevlisini ve emeklisini de kapsayan bir sonuç haline dönüştüğünün altını çizen Mantar, ortaya çıkan tabloyu önemli bulduklarını ifade ederek “4 meslek grubuyla sınırlanmamış olması yönüyle önemli görüyoruz. Aynı zamanda, tüm kamu görevlilerini ve emeklilerini içine alacak şekilde kapsamın genişletilmesi, teklifimizin dikkate alındığını gösteriyor. Tüm kamu görevlilerinin ek göstergesinin 600 puan yükseltilmiş olması, herkesin ek gösterge düzenlemesinde bir şekilde kendini bulabilmesini sağlamıştır. Ek göstergesi olmayan kamu görevlilerinin de kapsama dahil edilmesi ilk günden bugüne kadar dile getirdiğimiz tekliflerimizin karşılık bulduğunu göstermektedir” diye konuştu.

 

Çalışmayla ilgili ayrıntıların ortaya çıkmasıyla daha sağlıklı değerlendirmelerin yapılabileceğini sözlerine ekleyen Mantar, “Ancak; çalışmaya ilişkin detayları henüz göremediğimiz için, özellikle ek göstergelerle birlikte tazminat yansıtma oranlarında da artış yapılması teklifimizin karşılanmasına ilişkin cümle kurmayı erken bulmakla birlikte; Ek göstergeleri 3600’ün altında kalan kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarında artış yapılması beklentileri karşılayacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Düzenlemenin eksik yönlerinin giderilmesiyle kamu görevlilerinin refahına katkı sunacağını belirten Mantar, “Süreci ve sonuçlarıyla, harcanan emek ve ortaya konan irade yönüyle bu reformist çalışma bir bütün olarak ele alındığında, boşlukların giderilmesi ile birlikte ve özellikle tazminat yansıtma oranlarında düzenleme yapılması halinde kamu görevlilerinin beklentileri tamamen karşılanacak ve refah seviyelerine olumlu etki edilecektir”

 

Memur-Sen olarak, çalışmanın iyileştirmeye açık alanlarında yapılacak düzenlemeleri bundan sonraki yasama sürecinde takip etmeye devam edecek, gerek TBMM ilgili komisyonu gerekse Genel Kurul aşamalarında katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ek göstergelere ilişkin çalışmanın tamamlanması akabinde bir diğer toplu sözleşme kazanımımız olan ‘sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin çalışmaların da, Memur-Sen’in katkı ve katılımıyla zaman kaybedilmeden başlanması hususunu hatırlatıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği