Telefon
WhatsApp
Tokat'ta TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı dikkat çekti

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tarım alanında modern usullerin, yenilikçi teknolojilerin hızla hayat bulduğunu söyleyen Vali Hatipoğlu, artık su kaynaklarının, insan kaynaklarının kullanılmasına dair olmak üzere her şeyde ciddi anlamda tasarrufun söz konusu olduğunu kaydetti ve bununla rekabet edebilecek ortamların gerektiğine dikkat çekti.

 

 

Üniversite bünyesinde bir lise eğitimi büyük şans

Geleneksel usulle yapılan tarımın maalesef  yeterli dönüşümü gerçekleştiremediğini belirten Vali Hatipoğlu, "Umuyoruz ki sizler burada ve daha sonrasında da alacağınız eğitimle mikro ve makro ölçekli hem tarımın hem hayvancılığın modern usulle nasıl yapılabileceğini, göreceksiniz. Bu anlamda güzel bir projenin hayata geçmesinden dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Üniversite bünyesinde bir lise eğitimi gerçekten büyük bir şans. Bu şansı hepinizin çok iyi değerlendireceğine inanıyorum.  Gözlerinizdeki ışıltı yarınlarımız için bize daha büyük umut veriyor. Tarımımız, hayvancılığımız, zirai teknoloji ve yenilikçilik anlamında gerçekten güzel işler yapacağınıza inanıyorum. " dedi.

Konuşmaların ardından fuarda yer alan stantlar gezilerek ürünler hakkında bilgiler verildi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği