Telefon
WhatsApp
Tokat'ta Manda Yoğurdu Üretimi ve Pazarı Büyüyor

Tokat'ta, Cumhurbaşkanı'nın da tavsiye ettiği manda yoğurdu üretimi ve pazarı büyüyor. Sağlıklı beslenme arayanların yeni gözdesi olan manda yoğurdu, yerel ekonomiye de katkı sağlıyor.

 

Tokat, özellikle manda yoğurdu üretimiyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Pazar ilçesi başta olmak üzere, bölgede manda sütü ve bu sütten üretilen yoğurt ve peynir, çiftçilerin önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor. Yerel çiftliklerde ve küçük işletmelerde üretilen bu ürünler, sağlıklı beslenme arayışında olan tüketiciler tarafından büyük ilgi görüyor.

 

Devlet Destekleriyle Büyüyen Sektör

 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Halk Elinden Manda Islahı Projesi" sayesinde, son 10 yılda manda sayısı 200'den bine yükselen köylerde mandacılık ön plana çıkıyor. İl genelinde manda varlığının en yoğun olduğu köyde, hanelerin yarısından fazlası geçimini bu alandan sağlıyor. Damızlık Manda Yetiştiricileri Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Keser'e göre, Tokat'ta manda sayısı, devlet tarafından sağlanan desteklerle 10 yıl önceki 4 bin 800'den 11 bine çıktı.

 

Manda yoğurdu, özellikle kolesterol ve şeker hastalığı olan bireyler tarafından tercih ediliyor. Hacı Mehmet Geniş gibi yerel manda yetiştiricileri, manda yoğurdunun inek yoğurduyla karşılaştırıldığında sağlık açısından çok daha faydalı olduğunu vurguluyor. Manda sütünün inek sütüne göre daha değerli olduğunu belirten Geniş, talebin arzı aştığını söylüyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, çiftçilerle buluştuğu bir programda manda yoğurdunu gündeme getirmesi, bu doğal ve sağlıklı ürüne olan ilgiyi daha da artırdı. Erdoğan'ın tavsiyesi, Tokat'ta manda yoğurdu üretimi ve pazarının büyümesine önemli bir katkı sağladı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği