Telefon
WhatsApp
Taşhan, Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akınına Uğradı

Bayram tatilinde ziyaretçi rekorları kıran Taşhan, tarihi dokusu ve mimarisiyle göz dolduruyor. Türkiye'nin en büyük şehir hanlarından biri olan Taşhan, turistlerin yeni gözdesi oldu.

 

Bayram tatili boyunca, Türkiye'nin en büyük ve en güzel hanlarından biri olan Taşhan, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde yer alan bu tarihi yapı, 1626-1632 yılları arasında Osmanlı döneminde inşa edilmiş ve Anadolu'nun en büyük şehir hanlarından biri olarak kabul ediliyor. Dikdörtgen plan üzerine kurulu, açık avlulu ve iki katlı olan Taşhan, ziyaretçilerine tarihin ve mimarinin eşsiz bir birleşimini sunuyor.

 

Mimari Yapı ve Tarihi Önemi

 

Taşhan, iç ve dış mekan olmak üzere toplam 103 dükkanı barındırıyor. Kuzey ve doğu yönlerinde revaksız, güney ve batı yönlerinde ise revaklı dükkanlar ziyaretçilere hizmet veriyor. Hanın ikinci katında yer alan odalar, revaka açılıyor ve her odada bir pencere, bir ocak ve bir niş bulunuyor. Girişin üzerinde yer alan kubbeli mekan ise, konsollar üzerinde dışarı taşarak göz alıcı bir görünüm sunuyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği