Telefon
WhatsApp
Ballıca Mağarası Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı

UNESCO Dünya Mirası geçici listesindeki Ballıca Mağarası, Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi rekorları kırıyor. Tokat'ın bu eşsiz güzelliği, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

 

Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Ballıca Köyü'nde, 1085 rakımlı tepede bulunan Ballıca Mağarası, dünyanın en büyük ve görkemli mağaraları arasında yer alıyor. Ortalama hava sıcaklığı 18 derece ve nem oranı yüzde 54 olan mağara, milyonlarca yılda oluşan sarkıt ve dikitleriyle ziyaretçilerin büyük beğenisini topluyor. Keşfedilmemiş bölümleriyle de gizemini koruyan mağara, tedavi edici özellikleri nedeniyle de özellikle astım, bronşit ve KOAH hastaları tarafından tercih ediliyor.

 

Bayram Yoğunluğu ve Ziyaretçi Akını

 

Ramazan Bayramı'nın gelmesiyle birlikte, hem memleketlerinde bayramı geçirmek isteyenler hem de çevre illerden gelen vatandaşlar, UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan bu doğa harikasını ziyaret etmek için sıraya girdi. 9 günlük bayram tatilinin ilk gününden itibaren yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan Ballıca Mağarası'nda, bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde ziyaretçi sayısının daha da artması bekleniyor. Hafta sonuyla birlikte ziyaretçi sayısının 5 bini aşması öngörülüyor.

 

Mağaranın işletmecisi Necmettin Bahçeci, bayram dolayısıyla yaşanan yoğunluktan bahsederek, "İl içinden ve dışından gelen misafirlerimiz var. Özellikle İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerden gelen ve çoğunluğu Tokatlı olan ziyaretçilerimiz bu yoğunluğun büyük bir kısmını oluşturuyor. Ayrıca seyahat ederken yolu buradan geçenler ve çevre illerden gelen ziyaretçiler de mağaramızı ziyaret etmeyi tercih ediyorlar" dedi.

 

Ballıca Mağarası'nın, doğal güzelliklerin yanı sıra tedavi amaçlı ziyaretler için de önemli bir destinasyon olduğu bu özel günlerde bir kez daha kanıtlandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Tokat Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği